Balanța

Virgil și bicicleta. Sau…baba și mitraliera !

Într-o recentă conferință de presă, Virgil de la Finanțe, candidat la Primărie, zice că podul peste Olt, care face legătura cu Goranu e făcut prost, fiindcă nu are trotuare și pistă de biciclete. Și are dreptate! Băiatul încearcă să lovească în Mircia Gutău, numai că podul este făcut de prietenul și confidentul lui, Romeo Rădulescu, ajuns primar în perioada 2010-2012 cu ajutorul actualului!

Virgil și Romeo sunt prieteni buni. Ani la rând au mers în concedii împreună, iar acum, zice lumea, Romeo e consilierul lui Virgil, amândoi bolnavi de dorința de a-l detrona pe Gutău de la primărie.

Păi bine, Virgile, când s-a apucat Romeo să facă podul, (de ajunsese cu el în curtea Școlii nr 5, așa de bine îl proiectase…), de ce nu i-ai spus tu atunci că nu are piste de biciclete și trotuar? De ce nu i-ai spus că podul de care s-a apucat nu are nicio eficiență fără bretelele construite de actualul primar anul trecut? Știi de ce? Fiindcă și Romeo și tu sunteți exact cum te-ai exprimat la conferința de presă: fără viziune!

Mă! Voi când sunteți serioși?

Virgil Pîrvulescu

Iată mai jos un articol din ”Vocea Vâlcii”, scris in 2016

Ziarul Vocea Valcii
Podul de la Goranu a ajuns de râsul lumii ! Vezi de ce
07 Aug 2016
Magda POPESCU
Administraţie

” Ineficiența podului de la Goranu, din Râmnicu Vâlcea, investiție pe fonduri europene, finalizată cu mari întârzieri și sincope, este ironizată și pe rețelele de socializare. Pagina de facebook ”Polițiștii au umor” a postat o fotografie cu respectivul pod din Râmnicu Vâlcea, în care se vede în ce bătaie de joc au fost cosntruite trotuarele.Comentând că la Vâlcea și constructurii au umor, se vede clar cum respectivul trotuar se îngustează, astfel că, eventual, pietonii ar trebui să se doteze cu aripi ca să poată traversa trotuarul.
De fapt, culmea ironiei este faptul că proiectul construcției pasajului a avut multe deficiențe, una dintre ele fiind aceea că proiectantul nu a prevăzut absolut deloc trotuare pentru pasaj, și, după cum se vede, constructorii au făcut și ei ce au putut.
Lucrările la proiectul european au început în anul 2012, pe vremea când primar era Romeo Rădulescu, iar licitația a fost câștigată de firma Confort SA, care-i aparţine regelui asfaltului, Georgică Cornu, care, ulterior a intrat în insolvență și apoi în faliment.
Finalizarea uneia dintre cele mai mari investiţii în infrastructură din Râmnicu Vâlcea s-a dovedit a fi o provocare mult prea mare pentru cei care au condus primăria în intervalul 2012 – 2015.
Pasajul „Tudor Vladimirescu” ar fi trebuit să decongestioneze traficul dinspre oraş spre Bucureşti și să anuleze timpii de aşteptare la barieră. Pasajul „Tudor Vladimirescu” din Râmnicu Vâlcea este legat de podul peste râul Olt, pentru a se ieşi pe drumul naţional spre Piteşti.
Inițial, proiectul demarat într-un mandat anterior al primarului Mircia Gutău era prevăzut cu bretele rutiere care să ducă către Maternitatea din municipiu și către Vamă, însă cei care au venit după Gutău la primăriei, nu le-au mai considerat prioritate.
Despre Pasajul Tudor Vladimirescu s-a discutat mult și în campania electorală, care s-a încheiat. Primarul Gutău consideră că bretele de la pasaj sunt o prioritate, trecându-le în programul său electoral pentru următorii 4 ani. “

0
Distribuie
 • 299
 •  
 •  
 •  
 •  

Un comentariu la “Virgil și bicicleta. Sau…baba și mitraliera !

 1. Pentru toti plangaretii pentru situatia nefericita a romanilor si Romaniei:

  Nimeni nu trebuie sa planga de mila prostilor!

  Romanii si Romania ar putea avea o situatie de invidiat de catre tot Mapamondu!

  Cu o conditie! Ca romanii sa sustina Responsabilzarea intregii Administratii publice, prin obligarea tuturor celor ce detin functii publice, de la Presedinte pana la ultimul functionar, sa depuna un juramant de Responsabilitate!

  Pana atunci, nimeni nu trebuie sa-si faca iluzii!

  Ce justitie ar avea Romania daca toti magistratii ar depune un juramant de Responsabilitate, de forma?:

  “”Jur ca in activitatea mea nu voi admite nicio influenta si nicio impunere, nici pe linie adminstrativa, nici pe linie politica si nici prin santaj!

  Activitatea mea, indifferent de persoanele vizate, va reflecta DOAR esenta Legii si a constiintei mele fara pata, exprimand convingerea mea cea mai intima in cauza respectiva, situatie cunoscuta DOAR de mine si Dumnezeu!

  Daca nu voi respecta cu sfintenie cele asumate mai sus, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri si sa ma lipseasca, pe mine si pe cele mai dragi fiinte, de sanatate si fericire!

  Asa sa ma RASPLATEASCA Dumnezeu!””

  Doar cine are minte de vita nu poate sa vada ENORMA diferenta dintre justitia de astazi, supusa politicului si Serviciilor si justitia in care magistratii s-ar supune doar lui Dumnezeu, Legii si propriei constiinte!

  Imaginati-va ca acest juramant se va aplica corespunzator in toate domeniile!

  Trezeste-te, romane!
  Sau fredoneaza distihul: “Mama noastra la noi toti/Tara de tampiti si hoti”!

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *