Balanța

Pîrvulesculee, deșteptarea!

Mă întreb pe câte minciuni își întemeiază programul electoral candidatul liberal de la Finanțe, numit Pîrvulescu? După ce ne-a împuiat capul că moare CET-ul, că dacă ajunge el primar vor veni investitorii la Vâlcea cum merg enoriașii la Sfânta Parascheva de 14 octombrie, că vom avea salarii de zeci de milioane… acum găsi altă minciună: că administrația locală, adică Primăria, ”nu s-a implicat deloc în învățământul din orașul nostru”.

Citind asemenea nerozie, poate puteam trece cu vederea ținând cont de faptul că omul e în campanie electorală și vrea să se facă cunoscut cu orice preț. Dar minciuna e prea mare ca să o lăsăm netaxată!

Domnu’ Virgil, ori ai consilieri proști ca noaptea, ori mătăluță ești de pe altă planetă și nu trăiești în Râmnicu Vâlcea. Hai să o luăm băbește, că poate înțelegi:

Gutău a construit grădinița din curtea Școlii Generale nr. 5 și Grădinița nr. 6 din Ostroveni. În acest an vor mai fi gata alte două grădinițe noi, una lângă locuințele sociale de lângă Căminul pentru Bătrâni (pe lângă vila matale!), alta în cartierul Traian.

Gutău a modernizat cu fonduri de la U.E Colegiul Național de Informatică Matei Basarab și Școala Generală I.G. Duca, a construit un etaj la Soala cu Ceas, a început modernizările la sala de sport, cantina și internatul Colegiului Mircea cel Bătrân, a construit săli de sport la Liceul Antim Ivireanul și la Școala Anton Pann și este în pregătire sala de sport de la Scoala Generală nr. 4, a construit terenuri de sport și locuri de joacă la toate grădinițele și școlile din oraș.

Anul ăsta intră în modernizare tot cu fonduri de la U.E (știu că nu îți place când auzi asta!) Școala Generală nr. 13. Grădinița nr. 2 din Nord a fost modernizată de curând. Tot cu fonduri de la U.E începe modernizarea Liceului Tehnologic Gral Magheru ( școala, căminul, atelierele,sala de sport și cantina) și Grădinița cu program prelungit Ostroveni 1. Dacă te mai interesează și altele, găsești sursa pe pagina oficială a primăriei, sau o iei la pas prin oraș și caști ochii!

Acum să vorbim despre învățământul profesional, despre care văd că bați câmpii în postarea de pe facebook:

Gutău a pus bazele învățământului profesional dual la Râmnicu Vâlcea în anul 2017, luând modelul Școlii Profesionale Germane ”Kronstadt” din Brașov. În colaborare cu Inspectoratul Școlar și cu mediul de afaceri local, la Râmnicu Vâlcea există ”Asociația Dual Learning”, condusă de doi oameni inimoși (Fiera și Iordache), care s-au ocupat de înființarea acestui tip de învățământ profesional aflat acum într-o continuă ascensiune; în 2018 au fost înscriși 114 elevi, în 2019 – 178 de elevi, iar în acest an numărul copiilor care vor învăța o meserie la cele mai înalte standarde (electricieni, electromecanici, laboranți, preparator produse din carne și pește, instalatori, lăcătuș mecanic, mașinist terase ș.a.) a crescut la 233.

Acești elevi învață meserie în laboratoare ultramoderne la Colegiul Energetic, Liceul Tehnologic Forestier, Liceul Gral Magheru, la Nicolae Pleșoianu și la Ferdinand. Mai mult, primesc și bani lunar pentru asta: 200 de lei de la Stat și 200 de lei de la agenții economici care, la finalul ciclului de învățământ, vor asigura acestor elevi locuri de muncă bine plătite.

Înțelegi cum stă treaba cu învățământul la Râmnic, domnule candidat? Ne mai zăpăcești mult cu minciuni? Vezi că întinzi capcane în care pici singur! Fii convins că vâlcenii nici nu vor înghiții și nici nu vor digera gogoșile tale!

P.S. Știi de ce nu vei câștiga nciodată această luptă în care te-ai băgat? Fiindcă nu ai arme! În timp ce Gutău muncește prin tot orașul, dumneata creionezi povești pentru copii!

Pe curând!

4+
Distribuie
  • 264
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *